Nu-Prep, perfect and official supplements 'extra push'

Nu-Prep, perfect and official supplements 'extra push'
Negative - Prohibited List. ADAMAS, New Delhi, India. NON-DRUG. Nu-Prep official supplement 'The National Sports Institute of Malaysia'

Saturday, 18 May 2013

PRODUK MONEY BACK GUARANTEE & 'PROTOKOL NAGOYA' TUMBUHAN TONGKAT ALI BAKAL DIPATENKAN & YANG PASTI TONGKAT ALI NU-PREP 100, PROSES HASIL PRODUK EKSTRAK LARUT DALAM AIR SEPENUHNYA ( program kerjasama Kerajaan Malaysia & MIT-US ) DAN KEBAIKAN & KEBERKESANAN KEPADA KESIHATAN TUBUH BANDA DIPATENKAN TERCATAT PADA KANDUNG 'PATENT TEXT, ( paten US 7,132,117 B2 & Europe Specification Patent EP 1,313,491 B1 )TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’. ( patent US 7,132,117 B2 & European Patent Specification EP1,313,491 B1 )

PERHATIAN
TERCATATNYA
'HARI INI DALAM SEJARAH'
MENDAHULUI 
PERUBATAN MODEN
( western medicine )
JENAMA MALAYSIA 
TONGKAT ALI ( eurycoma longifolia )
TONGKAT ALI NU-PREP 100
NU-PREP 100

'SELAMAT HARI GURU'
'Happy Teachers Day'
( SOLUTE ALL TERACHERS )KAMI berada di tahap ini, KERANA GURU. KAMI dipatenkan prosesnya & berjaya dari sudut saintifik KERANA GURU. KAMI dinilai ‘RATING LIMA (5 ) BINTANG’ oleh NGO antarabangsa KERANA GURU. KAMI dipermudahkan cari ‘ SEARCH GOOGLE & IMAGES’ terbanyak di internet KERANA GURU. KAMI diperhati & kandungan di teliti pihak ISRAEL KERANA GURU. KAMI - HASIL KAJIAN KLINIKAL KAMI di rujuk pakar antarabangsa KERANA GURU. KAMI berfakta, bersaintifik & berkriteriakan WHO KERANA GURU. KAMI mengatasi perubatan moden ( sebarang ubat di farmasi hospital ADALAH DARI SUMBER DADAH ) SIHAT BERTENAGA TANPA DADAH ( meningkatkan testosterone TANPA DADAH ) ini adalah KAMI juga KERANA GURU. KAMI dikelilingi profesor juga doktor pakar ( antarabangsa & MALAYSIA ) KERANA GURU. KAMI mengubah statistik pesakit kearah kebaikan SIHAT KESIHATAN TUBUH BADAN ADALAH KERANA GURU. KAMI kini berada dipasaran MALAYSIA & LUAR NEGARA KERANA GURU. KAMI berjaya mengurangkan kos rawatan dari puluhan ribu - KOS RAWATAN DARI PERUBATAN BARAT 'western medicine' ( kami berjaya, hingga kini kurang RM 500 ) KERANA GURU. 

KAMI membawa reputasi negara kearas tertinggi dalam industeri herba dunia adalah KERANA GURU. KAMI memuliakan peninggalan nenek moyang secara 'BERSAINTIFIK' adalah KERANA GURU.
KAMI berkembang Menuju Kemajuan & Pembangunan Ummah KERANA DIDIKAN MU - GURU. KAMI belum pernah diMALUKAN oleh pihak ' professional- Malaysia & antarbangsa dengan sebarang soalan berkaitan kesihatan oleh profesor atau doktor pakar lain' KERANA GURU. KAMI adalah KAMI, YANG BERJAYA DIHASILKAN KETAHAP INI OLEH GURU-GURU.  

JASA MU DIKENANG SEPANJANG HAYAT & BERTERUSAN KEGENARASI SETERUSNYA. KESEMPATAN INI KAMI SEMUA MENGUCAPKAN 'SELAMAT HARI GURU' & SEBILION TERIMA KASIH KEPADA MU GURU.' YANG BENAR TANPA GURU KAMI TIDAK DIMULIAKAN. MUKJIZAT BERGELAR TONGKAT ALI
Tongkat Ali Nu-Prep 100
( fakta saintifik, berkriterikan WHO hasil dari kajian klinikal. Kepelbagaian kebaikan & keberkesanan kepada kesihatan tubuh badan )


TERKINI TUMBUHAN TONGKAT ALI 
( Eurycoma longifolia )
BAKAL DIPATENKAN 
SETELAH HASIL PRODUK, KEBAIKAN & KEBERKESANANNYA KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN BERJAYA DIPATENKAN  ( US & EUROPE ). 

TONGKAT ALI
NU-PREP 100, JENAMA MALAYSIA


Anugerah & kelebihan kepada Bumi Malaysia.

TAHUKAH ANDA BAHAWA SPESIS TUMBUHAN
 TONGKAT ALI
TERBAIK DI DUNIA HANYA BERADA DI MALAYSIA SAHAJA. ( malah negara Asia yang lain tidak mempunyainya )
Protokol Nagoya
'United Nation'

PENERAJU HERBA NEGARA - NKEA 'EPP 1'
( carian google PEMANDU )


TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.

KEJAYAAN JANAMA MALAYSIA
( dunia luar sedang perhatikan perkembangan ini & implikasi keatas perubatan barat - western medicine )

PERTAMA DI DUNIA BERASASKAN HERBA KHAZANAH NEGARA BERSAMA HASIL KAJIAN KLINIKAL. SEMEMANGNYA BENAR, TERANG & JELAS KEHEBATAN 'NENEK MOYANG' BAHAWA TERDAPATNYA KEISTIMEWAAN PADA TONGKAT ALI ( AKARNYA - SUDAH PASTI ).

USAHA KERAJAAN TELAH MENYELAMATKAN TUMBUHAN - HERBA KHAZANAH NEGARA MEMASTIKAN HAK NEGARA TERJAGA RAPI. ( YANG PASTI TUMBUHAN TONGKAT ALI DARI NEGARA INI ADALAH TERBAIK DI DUNIA, SEMENTARA PROSES MELALUI TEKNOLOGI TERCANGGIH ( BAT - BEST AVAILABLE TECHNOLOGY ) TERHASIL PRODUK & KEBAIKAN, 
( 2010 MITC, PENDEDAHAN KAJIAN KLINIKAL & PRODUK NEGARA BERJAYA DIPATENKAN - kelihatan bersama bungkusan 'packaging' lama )

( TAHNIAH DIBERIKAN ATAS KEJAYAAN DIPATENKAN DI AMERIKA SYARIKAT & EROPAH )

KEBERKESANAN KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN TERCATAT PADA 'PATENT TEXT' - INI PASTI TERLINDUNG DI PEJABAT PATEN ( US & EUROPE, SELAIN MALAYSIA, JEPUN DALAM PROSES ).


NU-PREP
2010 DI MOA, PUTRA JAYA
SEMASA SEMINAR 
INDUSTERI HERBA MENJANA EKONOMI BARU


MALAH TERDAPATNYA SEBELUM INI PIHAK RUSSIA ( & NEGARA LAIN ) YANG BERMINAT MELAKUKANNYA.  ( dipatenkan )CATATAN KAJIAN KLINIKAL
PADA JOURNAL KESIHATAN ANTARABANGSA
LAPORAN PERUBATAN SEPERTI

TONGKAT ALI NU-PREP 100
( Tongkat Ali 'eurycoma longifolia' )Pakar Androllogi Malaysia, Pakar dari USM Kubang Krian, Pakar dari 'Western Cape University, South Africa bergambar bersama A-CEO.
( belaum termasuk 2 pakar dari United State ) 

TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’. FAKTA KEUTAMAAN PRODUK BERSAMA PAKAR MALAYSIA & ANTARABANGSA 'FOKUS' INILAH KELEBIHAN YANG ADA PADA TONGKAT ALI NU-PREP 100 ( & IA TIDAK ADA PADA SEBARANG PRODUK BERASASKAN TONGKAT ALI YANG LAIN DI DUNIA ). DARI SUDUT INTELEKTUAL KAMI ADALAH 'PENERAJU HERBA NEGARA - JESTERU DUNIA BERASASKAN TONGKAT ALI.

LANGKAH SETERUSNYA
TONGKAT ALI N-PREP 100
PENERAJU HERBA NEGARA - NKEA 'EPP 1'
( carian google PEMANDU )'SEMUA PIHAK
 PERLU TAHU'

TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.

PRODUK HASIL PROSESNYA BERJAYA DIPATENKAN BERSAMA ISIAN KANDUNGAN PATEN PENINGKATAN TESTOSTERONE, SPERMA COUNT . MOTILITY’. ( BUKAN DARI HERBA YANG LAIN ATAU BIASA ATAU DARI ORGAN HAIWAN SEPERTI DIDEDAHKAN - TIADA FAKTA SAINTIFIK YANG MENYOKONG ).

( Kejayaan JENAMA MALAYSIA ini telah mendahului masa, dari sekarang iaitu 50 tahun akan datang 'PAKAR KESUBURAN ANTARABANGSA dari India  pada 2012 menyatakan    LELAKI SUBUR AKAN LENYAP.( pada 2062 ) malah terbukti SEKARANG terdapat masalah pada negara jiran kita 'KADAR KESUBURAN TELAH MENURUN ) 


AKTIVITI PENGIKLANAN BERTERUSAN SEPANJANG TAHUN 2013
MAJALAH KELUARGA MEI 2013
&
MAJALAH GLAM LELAKI APRIL 2013
SELAIN DI AKHBAR-AKHBAR TEMPATAN.

INFORMASI TONGKAT ALI NU-PREP 100
KEBAIKAN & KEBERKESANAN KEPADA KESIHATAN
TUBUH BADAN.


KEJAYAAN INI MENBAWA KEARAH BAKAL DIPATENKAN PULA ADALAH TUMBUHAN TONGKAT ALI ). HAKIKAT DARI PERUBATAN MODEN ( WESTERN MEDICINE ) SUKAR DIBAYANGKAN 'DITERIMA SEPENUHNYA'  KERANA PERUBATAN MODEN 'BAKAL TERKUBUR' DARI SUDUT PENINGKATAN TESTOSTERONE - SEPERTI DIPATENKAN KEJAYAAN TONGKAT ALI NU-PREP 100 'TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH'.


JENAMA MALAYSIA, Tongkat Ali Nu-Prep 100 berjaya mendahului perubatan barat ( western medicine ) BAKAL MENJADI RUJUKAN / PANDUAN DUNIA PERUBATAN MODEN 'Peningkatan Testosterone, sperm count, motility'. SECARA langsung atau tidak langsung adalah PENYEBAB BENARA & BERFAKTA dari tumbuhan TONGKAT ALI  ini DEMI KEPENTINGAN NEGARA TERKINI TUMBUHAN INI BAKAL DI PATENKAN.

Selain itu ia juga terhasilnya bakal mempercepatkan dasar atau penambahan dasar berkaitan FAKTA BENAR, TERANG & JELAS ( atau peraturan pemakanan / minuman pracampuran berkaitan Tongkat Ali. Paras PENERIMAAN 'standard' Nu-Prep 100 sebagai RUJUKAN / PANDUANNYA). Contoh bersaintifik 200mg Tongkat Ali Nu-Prep ( kandungan bahan aktifnya ) sehari 'DAPAT MEMBERI KEBAIKAN & KEBERKESANANNYA KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN'. Begitu juga jika minuman pracampuran seharian contoh 3,5, 10 atau 20 DALAM 1 yang mengandungi kandungan Tongkat Ali - jika 0.5 atau 1.5mg 'TERANG TERANGAN INI TIDAK MEMBANTU LANGSUNG'. ( maksud sebenar KEPENTINGAN NEGARA & PENGGUNA BIJAK MALAYSIA DI UTAMAKAN )PENDEDAHAN TONGKAT ALI NU-PREP 100 BERTERUSAN MELALUI IKLAN SEMASA.KEBAIKAN & KEBERKESANAN KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN, INI MERUPAKAN PERMULAAN BAIK KEARAH KEHIDUPAN SIHAT TANPA PERUBATAN / RAWATAN MELIBATKAN DADAH & YANG PERTAMA DI DUNIA DARI JENAMA MALAYSIA TONGKAT ALI NU-PREP 100. 

KEISTIMEWAAN KEBAIKAN & KEBERKESANAN DARI PRODUK NU-PREP 100 BAKAL MERANGSANGKAN 'IMPAK' EKONOMI YANG PALING TERTINGGI DALAM SEJARAH HERBA NEGARA MALAH DI DUNIA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.
PERHATIAN 
MAKSUD LAIN


JIKA IA TONGKAT ALI PASTIKAN JENAMA MALAYSIA YANG TERBAIK DI DUNIA – BUKAN DARI NEGARA LAIN DI ASIA TENGGARA, LEBIH – LEBIH LAGI JIKA DARI ‘AUSTRALIA ATAU EUROPE  ATAU UNITED STATES’ MEMANDANGKAN HINGGA KINI ‘WAKTU MUSIM SAJIL ATAU SEBALIKNYA DI U.S DI BELAKANG RUMAH MEREKA DI NEW YORK ATAU DALLAS  TIDAK TERDAPATNYA TUMBUHAN TONGKAT ALI ‘eurycoma longifolia’ DITANAMA ( cuba ditanam ) ATAU IANYA BOLEH HIDUP. ( ini untuk renungan bersama kearah mudah boleh difikirkan - tidak terlalu berintelektual 'PERBEZAAN NYATA')


BERFAKTA, TERANG & JELAS. HANYA JENAMA MALAYSIA TONGKAT ALI NU-PREP 100.

TONGKAT ALI ( eurycoma longifolai )
NU-PREP 100
MENUJU KEMAJUAN DAN PEMBANGUNAN UMMAH

KEBAIKAN & KEBERKESANAN SECARA, bukti kehebatan
dari zaman nenek moyang adalah seperti di atas. TERKINI 
FAKTA NENEK MOYANG DIMULIAKAN,  BERSAINTIFK,
BERKRITERIKAN WHO HINGGA KE TAHAP KESUBURAN
& BERTENAGA TANPA DADAH

FOKUS, BERTENAGA SENTIASA ADALAH ASAS KEBAIKAN 'KESIHATAN ADALAH KEUTAMAAN' MENUJU KEMAJUAN & PEMABNGUNAN UMMAH.TONGKAT ALI
(eurycoma longifolia )
Nu-Prep 100

MAHA 2010 & MAHA NS 2012

MAHA INTERNATIONAL 2012.
TONGKAT ALI ( eurycoma longifolia ) Nu-Prep 100
Bersaintifik & Berkriteriakan WHO
Sealiran protokolnya
'SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI'

HANYA TONGKAT ALI  NU-PREP 100 TERJAMIN SIHAT BERTENAGA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.  KEJAYAAN MENINGKATKAN TESTOSTERONE TANPA DADAH. PERTAMA SEUMPAMANYA DI DUNIA.

TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.


TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.


TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.


TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.

TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.


TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.

TONGKAT ALI ( eurycoma longifolia ) NU-PREP 100
JENAMA MALAYSIA
PENERAJU HERBA NEGARA - NKEA 'EPP 1'
( carian google PEMANDU )


1.  PENDEDAHAN  - MEMPERCEPATKAN, panduan / nasihat & atau dasar / polisi & atau akta berkaitan. Contoh ‘traditional’ dipertingkatkan, penambahan atau dan ditambah atau & di buang /  digugurkan TIDAK SESUAI & sebagainya ‘ Demi Kepentingan - Pengguna Bijak Malaysia.’ Maksud mengutamakan kepentingan negara berkaitan dari sumber berasaskan tumbuhan / herba Tongkat Ali ( eurycoma longifolia )
PRODUK lain oleh pengeluar / pengilang TIDAK MEMBANTU KEARAH SIFAR rawatan dialisis ( & atau kerosakkan buah pinggang / kencing manis, hati  & sebagainya ). Fakta yang ada TIDAK MEMBANTU KEARAH KEBAIKAN ( tiada sokongan fakta saintifik ). SEBALIKNYA CARA YANG LAMA & TIDAK DIIKTIRAF. INI BELUM DIKAITKAN USAHA PENGKIANAT NEGARA DENGAN MENCAMPURKAN KANDUNGAN BAHAN TERLARANG / DADAH ( MENCEMARKAN REPUTASI INDUSTERI HERBA,  MALAH NEGARA )

2.    PENDEDAHAN – MENDEKATI, menyediakan informasi untuk  minda pengguna bijak kearah kesedaran FAKTA , TERANG & JELAS ( Bersaintifik & Berkriteriakan WHO – SELAMAT, BERKESAN & BERKUALITI )


3.       PENDEDAHAN – PROSES menghasilkan produk dipatenkan ‘ INI KEPENTINGAN NEGARA ‘. Produk berkriteriakan WHO ( ujian haiwan, ujian awak manusia & Kajian klinikal oleh PAKAR berkaitan ‘ LULUS CEMERLANG ‘ YANG LAYAK MELAKUKANNYA untuk memenuhi peraturan dan ketetapan  antarabangsa untuk memastikan setiap ‘Kajian Klinikal’ mengikut protokol ketetapan / peraturan dan ianya PASTI SAH ) selain kajian klinikal tersebut tercatat pada ‘Journal Kesihatan – Laporan Perubatan Antarabangsa ‘. ( AJA 2012 – berkaitan ‘ Kesuburan ‘  & ANDROLOGIA – First Internatioanl Journal of Andrologia. Jun, 2011 – berkaitan LOH – late onset hypogonadism  )

      PERHATIAN


     KELEBIHAN DI SINI 'KONSEP HALALAN TOYYIBAN'  BUKAN SAJA BERKAITAN MAKANAN TIADA BABI & ALKOHOL. IA LEBIH DARI ITU, IA MERANGKUMI SEMUA ASPEK. CONTOH YANG BERKAITAN TONGKAT ALI NU-PREP 100 PATEN INI IA MENGANDUNGI KAJIAN KLINIKAL YANG BERFAKTAKAN SAINTIFIK & BERKRITERIAKAN WHO ( ia tidak ada Kandung Bahan Terlarang / DADAH, cara penyediaan penyelidikan, kejayaan hasilnya TIADA ADA UNSUR BAHAN YANG HARAM )


 MALAH KAJIAN KLINIKAL INI TERHASIL DARI PENYELIDIKAN SEBENAR MENUJU KEMAJUAN & PEMBANGUNAN UMMAH YANG DILAKUKAN OLEH PAKAR ANDROLOGI MALAYSIA IAITU DR ISMAIL TAMBI ( KEBERKESANAN & KEBAIKAN KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN ' CARA PENYEDIAAN HALAL, CARA KAJIAN KLINIKAL HALAL, MAKLUMAT DI SAMPAIKAN SECARA HALAL TIADA UNSUR TIDAK BAIK ATAU LUCAH UNTUK MENGLARISKAN JUALAN WALAUPUN BANYAK KEARAH BUKTI YANG BAIK HUBUNGAN SUAMI ISTERI & KELAKIAN SUAMI & KEUTAMAAN PAKAR PENYELIDIK DR ISMAIL TAMBI MENGUTAMAKAN YANG HALAL ). INI ADALAH KEJAYAAN CONTOH DIKALANGAN INDUSTERI HERBA & PERTAMA DI DUNIA KEARAH 'HALALAN TOYYIBAN' BERFAKTA TERANG & JELAS.

     
4.       PENDEDAHAN -  PRODUK mengikut protokol berkirteriakan WHO MAKA SUDAH PASTI TONGKAT ALI NU-PREP 100 SELAMAT, BERKESAN ( MENGIKUT DOSNYA ) & BERKUALITI.

5.       PENDEDAHAN – PRODUK pertama di dunia seumpamanya menjalani kajian klinikal. Satu-satunya produk yang bersasakan dari herba Tongkat Ali telah berlaku menjalani kajian klinikal – TIDAK YANG LAIN.

6.       PENDEDAHAN – PERTAMA PERHATIAN PENUH ‘PUPUSAN BANGSA YANG MENGAMALKANNYA ( berkeladak / berhampas ), kandungan bahan logam berat BOLEH MEMBUNUH – MEMUPUSKAN SESUATU  BANGSA LEBIH KHUSUS BANGSA MELAYU YANG MENGAMALKAN DARI ZAMAN NENEK MOYANG TERDAHULU.

PRODUK LAIN DIPASARAN MALAYSIA & ATAU ANTARABANGSA BERASASKAN TONGKAT ALI ( eurycoma longifoila – gelaran saintifiknya )

·         Proses – produk masih mempunyai plumbam, asenik, mercury & sebagainya
                 Merosakkan buah pinggang  /  hati, pada jangka waktu yang panjang.

·         Proses -  produk masih berkeladak / berhampas. Merosakkan buah pinggang , pada
                 jangka waktu yang panjang.

·         Produk -  kandungan bahan aktif bacaan kandungan tidak JELAS, YANG PASTI DOSNYA  TIDAK DIKETAHUI  ( memandangkan tiada kajian dilakukan CUMA  MENGAMBIL ATAU MENCURI DARI LAPORAN KAJIAN KLINIKAL YANG  DILAKUKAN OLEH PIHAK LAIN – ERTI KATA LAIN MENCURI DAN MELETAKKAN PADA PRODUK MEREKA, UNTUK MELARISKAN JUALAN )

·         Ramuan – produk hasilnya berjaya atas landasan hanya melalui proses dipatenkan telah berjaya kajian
     klinikannya ( kesuburan & LOH ).
                  
                    Hanya dengan kandungan pati asli Tongkat Ali dengan didapati pecahan 
                    kandungan pada atau didalam pati asli tersebut adanya ‘protein, saponin &
                   sebagainya ‘.  

                   MAKA PRODUK LAIN JUGA MENCURI KAJIAN KLINIKAL DENGAN
                  CARA PENYAMPAIN BERBEZA TETAPI DENGAN MAKSUD YANG
                  SAMA.
·           

7.       PENDEDAHAN –  PRODUK TONGKAT ALI NU-PREP TIDAK TERKANDUNGNYA BAHAN TERLARANG / DADAH. Ini keutamaan untuk menyakinkan Pengguna Bijak Malaysia ( & antarabangsa ). Banyak pihak TIDAK BERTANGGUNGJAWAP / PENGKIANAT NEGARA mencampurkan Bahan Terlarang / DADAH pada produk berasaskan Tongkat ali DI PASARAN & DILUAR NEGARA – MEROSAKAN NAMA BAIK & REPUSTASI TUMBUHAN  TONGKAT ALI DI MATA DUNIA.
   
   
8.       PENDEDAHAN – PERTAMA BERKAITAN SAINS DAN ISLAM SEBAGAI ‘DISCOVERY’  penyelesaian masalah umat manusia selama ini. Yang pasti kemajuan & pembangunan ummah. Contoh terdekat, terbaik dengan ‘Wuduk” ( air sembahyang ) yang lama, TIDAK BATAL. Permudahkan solat kaki tidak sakit, belakang badan MUDAH FOKUS. ( ketika sujud & rukuk – tidak terkeluarnya angin yang boleh membatalkannya setelah mengamalkan senaman di berikan oleh pakar ). Ini adalah kebaikan terbaik, kita memudaratkan diri sendiri . Ini untuk berada di Mekah lebih mudah & berada dalam keadaan sentiasa sihat & bersedia mengejarkannya. Kelebihan lain mengaji lebih mudah tidak terbatal wuduk. Ini berkaitan keseluruhan sifat bersama Ynag Maha Esa ( isu luaran – berada pada statsu badan sihat ).

Menolong suami hebat, mendapatkan zuriat rumah tangga berkat & pelbagai lagi.........  

9.        PENDEDAHAN – ‘DISCOVERY’ kebaikan dan keberkesanan kepada tubuh badan contoh MENGAPA IA ‘BERLAKU SEPERTI 20AN – SIFAT ‘KELAKIAN’ seperti kemahuan bersama lebih kerap, ketegangan / ejaksi, pancutan baik, lebih baik dari semasa berumur 20an dengan menggunakan kelebihan pemberian yang Maha Esa.

10.   PENDEDAHAN – SAKIT LAIN seperti kencing Manis membantu dengan bacaan yang baik menurun. Kelebihan Tongkat Ali Nu-Prep 100. ( TANPA 'WESTERN MEDICINE', tumpuan di berikan pada Nu-Prep 100 & membantu. 'testimonial' pengamalnya )   

11.   PENDEDAHAN – MENGAPA SELEPAS PEMBEDAHAN samada setelah terlibat dalam kemalangan atau sememang berpenyakit dan memerlukan pembedahan dilakukan DIDAPATI LUKA CEPAT SEMBUH ( malah pembedahan kepala setelah kemalangan – selalu pening-pening dengan Tongkat Ali Nu-Prep 100 kini HIALNG SAKIT )

12.   PENDEDAHAN – TAPAK KAKI HILANG semasa rendam kaki di ‘hot spring’ ( kolam air panas ) rawatan di hospital  pakar kos melebihi RM 70 ribu. Sebagai pesakit kencing manis yang PENTING SEMASA sepanjang waktu mendapatkan rawatan ia tidak demam & luka cepat sembuh ( kering ) & kulit kaki tumbuh dengan lebih cepat ( lebih 2 bulan menerima rawatan di hospital pakar )
TONGKAT ALI NU-PREP 100 ( Eurycoma longifolia )


KETAHUILAH – PERKARA HARAM DALAM PERNIAGAAN. RINGKASANNYA.

DALAM keghairahan mempromosi dan menarik pelanggan, pelbagai cara dan strategi dibuat dengan tujuan melariskan barang jualan. Sungguhpun perbuatan itu dibolehkan, namun sebagai peniaga yang beriman mereka sewajarnya tidak alpa dan lupa bahawa Islam melarang sebarang bentuk penipuan dalam perniagaan. Menipu ialah melakukan suatu helah untuk kepentingan diri sendiri dan memudharatkan orang lain.

PERHATIAN

Diriwayatkan oleh Abu Hurairah bahawa Rasulullah SAW telah melalui setimbunan makanan ( yang dijual ) seraya memasukkan tangannya ke dalam timbunan makanan tersebut dan mendapati jari-jemari basah. Rasulullah SAW bersabda, apakah semua ini wahai pemilik makanan ?. Lelaki itu menjawab : Makanan ini telah ditimpa hujan wahai Rasulullah SAW. Lantas Rasulullah SAW bersabda : Kenapa tidak kamu jadikan yang basah itu di sebelah atas makanan agar manusia dapat melihatnya, barang siapa yang menipu maka ia bukan dari agamaku ( yang sempurna ). ( Riwayat Muslim )
Tongkat Ali Nu-Prep 100
( eurycoma longifolia )

Tongkat Ali Nu-Prep 100
( eurycoma longifolia )

SEMUA YANG ADA PADA TONGKAT ALI NU-PREP 100 ADALAH TERANG-TERANG DAN JELAS BERSAINTIFIK 'TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH."

LARANGAN MEMBELI BARANGAN YANG DICURI, DIRAGUI ATAU DIRAMPAS TANPA HAK.

Tongkat Ali Nu-Prep 100
( eurycoma longifolia )

PERHATIAN 

PERTAMA DI DUNIA MEMPUNYAI KAJIAN KLINIKAL OLEH PAKAR (  YANG LAIN BERASASKAN TONGKAT ALI - TIADA  & TIDAK SELAMAT )

ISLAM SANGAT MENGGALAKKAN SEBARANG BENTUK AKTIVITI PERNIAGAAN. Namun demikian, ISLAM melarang dan menegah sama sekali sebarang bentuk transaksi jual beli yang melibatkan CURI, RAGUT DAN SEUMPAMANYA, kerana ia adalah sebahagian dari bentuk tolong – menolong kepada dosa dan permusuhan, bukanya kepada kebaikan dan ketakwaan.

DIRIWAYATKAN ABU HURAIRAH, DARI RASULULLAH SAW, bahawa baginda bersabda :-

“ Barang siapa membeli barangan curi, sedangkan ia mengetahui barang itu adalah dicuri, maka ia telah berkongsi sama ( dengan pencuri ) pada aib dan dosanya ”.

PRODUK SEUMPAMANYA BERASASKAN DAR HERBA TUMBUHAN TONGKAT ALI, DIJUAL DENGAN NIAT, 'INI PUN SAMA JUGA DARI TONGKAT ALI'. Pada hakikat dari hasil proses yang berbeza ( tidak larut sepenuhnya, BERKELADAK / BERHAMPAS ). BAHAN KANDUNGAN TIDAK PASTI ( logam berat selain campuran bahan terlarang / DADAH ). Ini atas landasan ingin cepat KAYA ' memastikan jualan TERLARIS TANPA PEDULIKAN KESIHATAN ORANG LAIN. YANG UTAMA & SUDAH PASTI, kajian klinikal TIADA ( pada manusia - selain haiwan ) yang menyokong kebaikan produk &  mencuri, mengambil hasil pihak lain. Disampaikan cara berbeza TETAPI MAKSUD YANG SAMA. 


KEKUATAN PRODUK ADALAH NYATA SEIRING MENUJU KEMAJUAN & PEMBANGUNAN UMMAH. 

SURAH AL-MAIDAH :- AYAT 2
“ Hendaklah kamu tolong menolong dalam mengerjakan pekerjaan baik dan memelihara diri, dan janganlah bantu membantu dalam mengerjakan dosa dan pelanggaran hukum”.

KESAN KEBAIKAN YANG LUAR BIASA BERJAYA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH. Ini kejayaan Jenama Malaysia yang mendahului perubatan barat ( western medicine ). Menyampaikan perkara baik atas kejayaan BENAR , TERANG & JELAS. Memastikan kejayaan perubatan barat ' western medicine ' GAGAL MENGATASI DENGAN KOS YANG MURAH DISAMPING TIADA RISIKO. ( jika IVF kos yang tinggi RM 5,000 - 20,000, sementara fakta kajian barat bakal mendapat risiko ' KANSER OVARI ' selepas 10 - 15 tahun kemudian ).KESAN KEBAIKAN YANG LUAR BIASA BERJAYA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH. Ini kejayaan Jenama Malaysia yang mendahului perubatan barat ( western medicine ). Menyampaikan perkara baik atas kejayaan BENAR , TERANG & JELAS. Memastikan kejayaan perubatan barat ' western medicine ' GAGAL MENGATASI DENGAN KOS YANG MURAH DISAMPING TIADA RISIKO. ( jika IVF kos yang tinggi RM 5,000 - 20,000, sementara fakta kajian barat bakal mendapat risiko ' KANSER OVARI ' selepas 10 - 15 tahun kemudian ) sementara Tongkat Ali Nu-Prep tadalah sebakinya 'TANPA RISIKO'.

Institusi keluarga Islam, berkat perkhawinan dikurnaikan zuriat adalah hasil kebaikan dari ikatan berumahtangga. Penerusan umat zuriat yang baik-baik mewarnakan kebahagian & disampaing bersyukur atas rezeki dari YANG AMAHA ESA. 

Rasulullah s.a.w telah bersabda yang maksudnya: Bahawa Allah telah menurunkan penyakit dan ubat dan dijadikan kepada setiap penyakit ada ubatnya, berubatlah tetapi jangan berubat dengan benda-benda yang haram. ISLAM menggalakkan amalan tolong menolong, terutama dalam soal yang penting ini. Renungkan firman Allah dalam surah al-Zalzalah ayat 7 hingga 8 yang bermaksud: “ Sesiapa yang membuat kebajikan walaupun sebesar zarah, pasti akan diberi balasannya, dan sesiapa juga membuat kejahatan walaupun sebesar zarah, akan juga mendapat pembalasan.” 

Sabda Rasulullah pula bermaksud “Sesiapa yang membantu mencukupkan keperluan saudaranya, maka Allah pula membantu mencukupkan keperluannya. Sesiapa yang melepaskan kesulitan seorang muslim, maka Allah melepaskan pula kesusahannya kelak pada hari kiamat.” (Riwayat Muslim)

Biotropics Malaysia Berhad – bekerjasama sebagai ‘sponsor’ hadiah pemenang “  TILAWAH INTERAKTIF “ , 2 tahun berturut-turut pada 2010 & 2011. 


SAINS & ISLAM.
KELEBIHAN – KEBAIKAN & KEBERKESANAN KEPADA KESIHATAN TUBUH BADAN SEALIRAN MENUJU KEMAJUAN DAN PEMBANGUNAN UMMAH.

1.     Wuduk yang lama, malah bertambah PAHALA jika berwuduk semula. Berganda-ganda pahalanya.

2.     Wuduk – dikaitkan kebersihan dengan nasihat diberkan oleh pakar mudah dengan lakukan ‘ kemutan ‘ sebagai permulaan yang amat baik akan SUKAR TERKELUARNYA AIR KENCING apabila terbersin, terbatuk dan atau meneran.

3.     PERMUDAHKAN untuk mengaji, semasa menahan nafas, meneran , terbatuk / terbersin tidak terkeluarnya air kencing. TIDAK MEMBATALKAN ( hubungkait Biotropisc Malaysia Berhad ‘sponsor’ produk hadiah pemenang ‘Tilawah Interaktif’ RTM/JAKIM selama 2 tahun 2010 & 2011 )

4.     Sewaktu Sujud & Rukuk, tidak terkeluarnya ‘angin / terkentut’ atau dan najis. Bersama amalan berkemut banyak membantu.

5.     KEMUTAN, permulaan yang baik boleh dilakukan diman-mana, bial-bila masa samada sedang memandu, membaca – sebarang bentuk majalah, akhbar, sedang menonton TV, berbincang, masyuarat, mendengar syarahan di surau-surau atau masjid dan pelbagai tempat yang bersesuaian jangan lupa dengan kerapkan zikir dalam hati adalah amat baik ( ini semua tiada manusia di muka bumi ini yang TAHU KECUALI YANG MAHA ESA )

6.     KELEBIHAN NYATA, TERANG DAN JELAS. Ia bakal manjadi PENYELESAIAN umat manusia seluruh dunia masalah kebersihan. Jika di ikut ‘logik akalnya’ ia memanjangkan waktu PENUAN – AWET MUDA menghindarkan atau melewatkan penyakit yang digeruni semua kaum lelaki iaitu ‘Prostate’. Contoh kecil awalan boleh mempertahankan terkeluarnya air kencing ( selalunya berlaku tanpa kawalan atau TIDAK DAPAT DIKAWAL ). PERKARA YANG BAIK INI BERLAKU KEARAH KEBAIKAN masih boleh dipertikaikan oleh mana-mana pakar atau doktor maka dikalangan kita sebagai Pengguna Bijak Malaysia boleh juga mempersoalkan para doktor dengan pelbagai soalan ( seperti terdapatnya penulisan ‘ PULUHAN SOALAN BOLEH DIKEMUKAKAN KEPADA DOKOTR ).  INGAT kebanyakan latarbelakang pesakit dikumpulkan untuk melihat adakah ia berkaitan ‘keturunan’ atau sebaliknya. YANG PASTI banyak membantu permudahkan yang bersedia mampu dari sudut kewangan & kesihatan untuk menunaikan RUKUN ISLAM yang ke empat untuk ke Mekah. ( menunaikan Haji ). TIDAK MEMUDARATKAN DIRI SENDIRI – BERSEDIA PENUH.

7.     KELEBIHAN FAKTA untuk mendapatkan ZURIAT dalam agama ini adalah penting untuk institusi kekeluargaan TANPA KOS YANG TINGGI. Contoh jika menjalani IVF kosnya yang tinggi anggaran melebihi RM 20,000. ( malah BERISIKO TINGGI UNTUK MENDAPAT KANSER OVARI DALAM 10 HINGGA 15 TAHUN KEMUDIAN, seperti kajian dari negara barat )

KEKUATAN serta pahala dari usaha ini berjaya mengurangkan ‘ isu / punca ‘ penceraian dikalngan pasagan Islam ( & sebaliknya - begitu juga pada pasangan yang berlainan kepercayaannya ). Ini kehebatannya Jenama Malaysia berjaya atas landasan kajian klinikal TERBUKTI TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.

8.     ISU ZURIAT, adalah FAKTA BENAR ‘ SAH ‘ TERANG & JELAS, kajian klinikal TERBUKTI dari sudut ketepatannya ( tidak ada ruang untuk di nafikan ) mengatasi masalah KESUBURAN seperti tercatat pada journal kesihatan – laporan perubatan antarabangsa AJA 2010 The Asean Journal of Andrology. Kajian klinikal dilakukan oleh PAKAR ANDROLOGI MALAYSIA iaitu Dr ismail Tambi. Ia berkesan melalui fakta saintifk contoh anti penuan – AWET MUDA. ( TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH – NO DRUGS ). PERTAMA DI DUNIA dari herba sepenuhnya hanya kandungan Tongkat ali dari Jenama Malaysia Tongkat Ali Nu-Prep 100.    

9.     TERBARU berkaitan BERTENAGA atasi kelesuan tubuh badan. Kajian Klinikal – L.O.H ( LATE ON-SET HYPOGONADISM ) tercatat pada journal kesihatan – laporan perubatan antarabangsa ‘ ANDROLOGIA – First International Journal of Andrology ‘. Ia berkesan melalui fakta saintifk contoh anti penuan – AWET MUDA. ( TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH – NO DRUGS ). PERTAMA DI DUNIA dari herba sepenuhnya hanya kandungan Tongkat ali dari Jenama Malaysia Tongkat Ali Nu-Prep 100.     

10.                        PENDEDAHAN – PROSES YANG TELAH DIPATENKAN. Prosesnya ‘FREEZE DRIED’ telah dipatenkan di Amerika Syarikat ( United States – US 7,132,117 B2 & Eropah ( Europe Specification Patent EP 1,313, 491 B1 ). Malah hasilnya tercatat pada kandungan ‘patent text’ meningkatkan ‘ testosterone, sperm count, motility ‘. 

Ringkasan – berkaitan peningkatan testosterone nyata dalam daripada 30 minit ( setengah jam ) pada mereka yang bersukan berbasikal.

Berhubung ‘sperma count’ & ‘motility’.  Terdapat kajian lain mengurangkan ‘hormone stress’ – berkaitan ‘cholesterol ’ hingga 480$ dalam seminggu. Ini kejayaan Jenama Malaysia Tongkat Ali Nu-Prep ‘Tanpa bahan Terlarang / DADAH. 
  
11.                         KEJAYAAN JENAMA MALAYSIA, PERHATIAN bahawa ianya tidak ada seumpamanya dari herba berasaskan Tongkat ali yang lain SELAIN TONGKAT ALI NU-PREP 100 SAHAJA di dunia atau sebarang herba lain ( HANYA SATU RAMUAN SAHAJA, semata-mata satu sahaja iaitu TONGKAT ALI NU-PREP 100 ) yang berjaya atas fakta saintifik & tercatat pada journal kesihatan – laporan perubatan anatarabangsa.

12.                        KEBAIKAN & KEBERKESANANNYA – dengan amalan yang baik Berhenti Sebelum Kenyang, makanan berkhasiat, cara hidup sihat, beraidah akan banyak membantu dan mempercepatkan JUGA JIKA MENGAMALKAN TIDUR SEPERTI SUNNAH NABI ( jantung tidak ditindih / hempap ) & menghadap ke kiblat.

13.                        KELEBIHAN TONGKAT ALI NU-PREP 100, berkaitan untuk pesakit kencing Manis. Amalan yang baik akan dapat dilihat dengan bacaan harian menurun ( begitu juga setiap 3 bulan bacaan Hba1C ). Dari kajian menunjukkan bahawa pesakit jenis 1 & 2 TAHAP TESTOSTERONE ADALAH LEBIH RENDAH DARI MEREKA YANG NORMAL.

14.                        KELEBIHAN BERTAMABAH UNTUK DARAH TINGGI. Bacaannya menurun dengan cepat ( kurang 24 jam ). Untuk Tekanan Darah Rendah – ternyata dengan pengambilan melebihi 5 tahun amat membantu.

15.                        MASALAH HUBUNGAN SUAMI ISTERI. Jika dulu pada peringkat umur 35-40an. Telah berlaku kelemahan ketara. KINI TIADA LAGI ( TIADA MASALAH LANGSUNG ).

16.                        BERTENAGA AMAT KETARA. TIADA KELESUAN.

17.                        BUAH PINGGANG. Jika bacaan ‘creatinine clearance’, protein & lain-lain ) meningkat, dengan Tongkat Ali Nu-Prep membantu akan penurunan tersebut.

18.                        MASALAH KARDIOVASKULAR – di barat bakal dilakukan ‘ testosterone sebagai pengukurnya ‘

19.                        MASALAH JANTUNG – Melepasi 3 kali pembedahan jantung ( setelah mengamalkan hampir 2 tahun ). Perempuan boleh mengambilnya 1 biji setiap 3 atau 4 hari. ( banyak membantu bacaan kencing manis menurun, malah dos / lot untuk insulin dari 12 ke 10 & KINI 8 lot pada setiap malam, sementara jantung debaran berkurangan )

20.                        MASALAH SEGUGUT semasa haid. Perempuan dari 14 tahun hingga hampir 50 tahun. Dilahirkan sedemikian perubatan moden ‘western medicine’ tidak membantu.

21.                        SAKIT LUTUT – amat membantu jika selalu ( keras atau tidak boleh bengkok lebih-lebih lagi jika menaiki tangga ). HILANG dan lebih bertenaga. PENIPUAN DARI DULU HINGGA KINI MASIH MENJADI-JADI BAGAIKAN MENDAPAT KELULUSAN 'PRODUK BERADA DIPASARAN' DENGAN IKLAN BERTERUSAN ( TIDAK LAYAK  & SEBAGAINYA, NAMUN DIBENARKAN )


TONGKAT ALI 
NU-PREP 100

‘CONFIDENTIAL’  

REALITY !
( 'NO DRUGS' It means it is good & you will take it )
'PRODUCTS FOR TREATMENT  OF SEXUAL DYSFUNCTION AND MALE INFERTILITY. THE PRODUCTS INCLUDE BIOACTIVE COMPONENTS OF EXTRACT FROM ROOTS OF THE PLANT EURYCOMA LONGIFOLIA'. ( as per patent text - patented US 7,132,17 B2 & European Patent Specification EP 1,313,49 B1 )


HANYA TONGKAT ALI  NU-PREP 100 TERJAMIN SIHAT BERTENAGA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH.  KEJAYAAN MENINGKATKAN TESTOSTERONE TANPA DADAH. PERTAMA SEUMPAMANYA DI DUNIA.

TONGKAT ALI NU-PREP 100 TANPA DADAH ‘NO DRUGS’.

KEJAYAAN INI BERLAKU DENGAN AMALAN YANG BAIK SEPERTI CARA HIDUP SIHAT, BERIADAH, BERHENTI SEBELUM KENYANG. SUDAH PASTI BERJAYA ( TANPA UBAT KUAT YANG TIDAK PASTI ATAU YANG PASTI ADALAH DADAH )


'Health Ministry will set a minimum contain under Trade Decription Act – will discuss it with the Domestic  Trade & Consumer. '   

PRODUK BERKAITAN MINUMAN PRACAMPURAN TONGKAT ALI DIPASARAN ADALAH SATU PENIPUAN BERTERUSAN ' MEMPERBOHOHKAN PENGGUNA MALAYSIA. ( akan bertambahnya kemudaratan kesihatan kepada PENGGUNA BIJAK MALAYSIA )

PERHATIAN 

PENGILANG ATAU PENGELUAR ATAU SYARIKAT M.L.M   SUDAH TIBA MASANYA MENGHENTIKAN
MINUMAN PRACAMPURAN 3,5,10,30 DALAM 1 - KANDUNGAN TONGKAT ALI. BELUM ADA KAJIAN YANG MENYOKONG MALAH MEMBAWA KEMUDARATAN KESIHATAN TUBUH BADAN. 

CONTOH DARI 2007 HINGGA 2013??????

?????


 ????? ANDA
DITIPU
DITIPU LAGI.
ANDA BOLEH
RUJUK
UNTUK
TINDAKAN
FAKTA INI. 


THE STAR. JULY 10,2007.
NOT THE POTENT – LITTLE HEALTH BENEFITS IN TONGKAT ALI DRINKS.

BERITA HARIAN, in its front-page report yesterday, said a FOREST RESEACH INSTITUTE OF MALAYSIA ( FRIM ) study 10 popular TONGKAT ALI coffee drinks, 7 of them contained only 0.25% to 1.6% of herbal extract and WAS NOT SUFFICIENT TO BENEFIT ONE’S HEALTH.

The active content was only between 0.00246% ( 7.8 nanogram to 49.3 ng ) WAS FAR TOO LOW FOR IT TO BE BENEFICIAL.

To get nutrients from Tongkat Ali NEEDED TO TAKE AT LEAST 1 MG OF ITS ACTIVE INGREDIENT FOR EVERY KILO OF BODY WEIGHT OF NO EXCEEDING 3 MG FOR EVERY KILO OF BODY WEIGHT DAILY.

Example, if a person weight 80 kg, he would have to take a minimum of 80 mg Tongkat Ali DAILY TO ENJOY IT BENEFIT.


FOR
YOUR FURTHER ACTION
?????

THE STAR. NOVEMBER 2, 2007

HEALTH MINISTRY TO SET MINIMUM CONTENT FOR TONGKAT ALI.
Once the standard are set, manufacturers could be charged if their products did not have, the required level of the Tongkat Ali, which contain Tongkat Ali aphrodisiac qualities.

( Analysis by the Ministry, Universities & FRIM showed that  Tongkat Ali contain is at a minimal level in many drinks and did not have any effect at all for the consumer )

Health Ministry will set a minimum contain under Trade Decription Act – will discuss it with the Domestic  Trade & Consumer.   


'Health Ministry will set a minimum contain under Trade Decription Act – will discuss it with the Domestic  Trade & Consumer. '   ( since November 2, 2007 )2007 - 2013 ??????
BAKAL MENYUMBANG BERTAMBAHNYA LAGI 
PADA BAGET 2014 ' MESIN DIALISIS ( pada 2013 baget telah diluluksan 150 ).


MAKA BERTAMBAHLAH PERATUS YANG BERPOTENSI MENDAPATKAN RAWATANNYA.

( hubungkait minuman manis - jawapan kencing manis, tidak larut - rosak buah pinggang, hati & sebagainya ). 

UNTUK TINDAKAN SELANJUTNYA ANDA BOLEH GUNAKAN FAKTA INI & ATAU PADA BLOG  ( nuprepkl.blogspot.com ). Segala informasi berfakta untuk Kemajuan & Pembangunan Ummah. 

PERHATIAN
PERHATIAN
PERHATIAN
PERHATIAN
PERHATIAN
Hanya Tongkat Ali Nu-Prep, satu-satunya
di dunia menjalani kajian klinikal. 
( maksud SEBENAR yang lain dipasaran ADALAH NYATA MENIPU ANDA PENGGUNA BIJAK MALAYSIA ) PASTIKAN HANYA NU-PREP 100
PATEN US & EUROPE.MANFAAT TONGKAT ALI : LEBIH DARIPADA APA YANG ANDA TAHU

Herba selebriti _ itulah Tongkat Ali. Disebabkan khasiatnya yang tinggi dan mendapat permintaan ramai, ia telah menerima pebagai gelaran seperti Long jack,Viagra Asli dan Payung Ali 1850, herba yang  sangat pahit ini telah digunakan oleh generasi pengamal perubatan tradisional di rantau Asia Tenggara, terutamanya di Malaysia. Semenjak itu, ia telah memperolehi pengiktirafan dunia kerana manfaat kesihatannya yang pelbagai dan telah terbukti secara saintifik. ( penggunaan pertama yang didokumentasikan telah di rekod dalam ‘ Journal Kepulauan Hindi dari Asia Timur )

KEGUNAAN TRADITIONAL : SATU POKOK, PELBAGAI PENAWAR

Keseluruhan pokok Tongkat Ali menawarkan kebaikan untuk kesihatan. Bahagian Tongkat Ali yang paling terkenal dan bernilai adalah akarnya, digunakan untuk merawat masalah berkaitan dengan prestasi seksual bagi kaum lelaki. Pengamal perubatan traditional akan merebus akarnya dalam air sehingga pada tahap kepekatan tertentu  sebelum diberikan kepada pesakit. Menariknya, ramuan yang sama digunakan oleh wanita untuk mengembalikan tenaga dan kecergasan selepas melahirkan anak.
Bahagian-bahagian lain pada tumbuhan ini juga merupakan penawaranya yang tersendiri. Sebagai contoh, daun Tongkat Ali digunakan untuk meredakan demam dan kegatalan; kulit kayunya pula digunakan untuk merawat sakit kepala, ulser dan sakit kuning. Menurut catatan-catatan lama, penggunaan Tongkat Ali, sendirinya atau gabungan dengan herba lain, boleh digunakan untuk merawat dua penyakit tertinggi di dunia – darah tinggi dan paras gula yang tinggi. Pengambilan Tongkat Ali secara kerap dapat mengekalkan kesejahteraan badan dengan memperbaiki peredaran darah, mengurangkan kepanasan dalaman serta masalah ketakcernaan. Oleh kerana manfaatnya yang tak terhingga, Tongkat Ali telah menjadi minuman tonik pilihan, sejak dahulu lagi.

PENJELASAN KEAJAIBAN HERBA : PENINGKATAN TAHAP TESTOSTERONE

Tongkat Ali memperlihatkan ciri-ciri afrodisiaknya dengan meningkatkan tahap testosterone dalam badan. Hormon testosterone memainkan peranan penting dalam system reproduktif lelaki dan juga mengalakkan perkembangan ciri-ciri seksual sekunder. Maka, selain daripada manfaatnya yang jelas iaitu membantu menangani masalah seksual, Tongkat Ali juga dapat membantu dalam pembentukan otot tanpa lemak, mengurangkan lemak dalam badan dan meningkatkan kekuatan tulang. Ia juga dapat membantu dalam mengekalkan kecergasan, tenaga dan ketahanan badan.

DISOKONG OLEH PENYELIDIKAN MODEN

Hasil kajian saintifik moden  yang dibuat oleh sekumpulan penyelidik Malaysia dan antarbangsa telah menyokong kebaikan Tongkat Ali dalam kesihatan. Dalam satu kajian yang dilakukan ke atas dua kumpulan lelaki dewasa yang sihat, satu kumpulan diberkan ongkat Ali yang diekstrak melalui air, manakal satu lagi kumpulan diberikan placebo. Kedua-dua kumpulan menjalankan program latihan kekuatan secara intensif selama 8 mingua. Kumpulan yang mengamalkan ekstrak Tongkat Ali menunjukkan peningkatan yang turut dilakukan keatas peserta wanita berumur antara 45 hingga 59 tahun. Keputusan kajian  tersebut turut menunjukkan hasil yang sama, membuktikan Tongkat Ali dapat mengelakkan kelesuan akibat penurunan otot kesan penuaan. Cara pemprosesan melalui pengekstrakan air** yang dipatenkan ini, membuktikan bahawa ia dapat menghasilkan booster  testosterone yang semula jadi dan berkesan. Ekstrak ini juga dibuktikan selamat  untuk dimakan..

Seorang atlet yang berlatih secara berlebihan akan mengamali keadaan katabolok (testosterone rendah, kartisol tinggi ). Kajian menunjukkan Tongkat Ali  berupaya mengalakkan keadaan anabolic secara keseluruhan ( tinggi testosterone, rendah kartisol ) ketika latihan intensif serta dapat menangani symptom-simptom baik bagi lelaki mahupun wanita. Disamping itu, ia juga membantu meningkatkan tenaga dan mengurangkan stress.  ( ** patent US 7,132,117 B2, Europe Specification Patent EP 1,313,491 B1 & Paten  Malaysia )

KESEDARAN PENGGUNA.

Peningkatan kesedaran tentang kebaikan Tongkat Ali telah menyebabkan peningkatan permintaan terhadap bekalan herba ini & juga produk-produk berasaskan Tongkat Ali.  Kini, terdapat pelbagai jenis produk Tongkat Ali tersedia dalam pasaran, boleh didapati dalam pelbagai bentuk, sama ada produk makanan mahu pun dalam bentuk makanan tambahan herba.

Walau bagaimanapun, kuantiti dan kualiti herba Tongkat Ali yang terkandung dalam setiap  bentuk ini adalah tidak jelas. Sekiranya kandungan makanan itu lebih 20% daripada berat keseluruhan [roduk, ia mesti didaftarkan di bawah Biro Pengawalan  Farmasuetikal Kebanggan ( BPFK ) sebagai makanan tambahan herba dan perlu mendapat No. Pendaftaran MAL. Pengguna perlu berhati-hati ketika memilih produk dan haruslah memilih jenama yang boleh dipercayai, terbukti berkesan serta terjamin kualiti agar dapat memberikan pulangan nilai yang terbaik.Tongkat Ali Benefits : More Than You May Know.

Tongkat Ali is the celebrity of herbs. Its famously sought-after functionality has seen it gain a long list of moniker, including Long Jack. Natural Viagra and Payung Ali. the sharply bitter herbs has been used by generations of traditional medical practitioners in the South East Asia region, especially Malaysia, since 1850*. Since then, it has gained global fame due to its myriad, scientifically proven health benefits. ( *first documented usage recorded in the ‘The Journal of the Indian Archipelago and Eastern Asia’ )

The Traditional Users : One Plant, Many Remedies. 

The entire Tongkat Ali plant promote a variety of health benefits. The most popular, hence most valuable, are the roots which are used to treat problems associated with male sexual performance. Medical practitioners would boil the roots in water down to a particular concentration for the patients consumption. Interestingly, the same concoction is used by women to restore energy and vitality after childbirth.
Other parts of the plants are great remedies in their own rights. For example, the leaves are used to soothe fever and itching: the bark is used to treat headache, ulcer and jaundice. Old records show that, on its own or combined with other herbs, Tongkat Ali can be used to manage the two biggest health problem in the world – high blood pressure and high glucose level. Regular consumption maintains the general well being of the body, by improving blood circulation, reducing heatiness  and indigestion problem. Due to its abundance of goodness, Tongkat Ali was a favourite , olden day tonic drink.

The Miracle Herb Explained : Enhanced Testosterone Level.
Tongkat Ali works by increasing the testosterone level in the body, which explain its aphrodisiac. The testosterone hormone plays a key role in the development of the male reproductive system and also promotes secondary sexual characteristics. Therefore, besides the more obvious benefit of alleviating sexual problem, Tongkat Ali also helps to gain lean muscle, reduce body fat and increase bone density, as well as maintain vitality, energy and endurance.

Backed By Modern Research.

Findings by modern scientific research conducted by Malaysian and international researchers support the health benefits of Tongkat Ali. In one of the studies, Tongkat Ali extracted with water and a placebo were each given to two different groups of healthy male adults. Both group performed as 8 week intensive strength training programme. The group that consumed the Tongkat Ali extract showed a significant increase in muscle size and strength compared to the placebo group. A similar study with female participants between the ages of 45 to 59 exhibited identical results, suggesting that Tongkat Ali can prevent sluggishness due to decreased muscle tone from aging. The patented water extraction process** was shown to produce ab effective, naturally derived testosterone booster. This type of extract was proven safest to consumption.

An athlete that over trains experiences a catabolic state ( low testosterone, high cortisol ). Studies show that Tongkat Ali has the ability tp promote an overall anabolic state ( high testosterone, low cortisol ) during bouts of intense exercise, countering the symptoms of overtraining in both male and female subjects, while increasing vigor and reducing stress.

**US Patent 7, 132,117 B2, Europe Specification Patent EP 1,313,491 b1 and Malaysia Patent MY 134867-A.
Consumer Awareness Among A Bevy of Products.

Increased awareness regarding the benefits of the herb created a concurrent rise in demand and subsequent supply of Tongkat Ali products. A variety of Tongkat Ali products is now available in the market, in various forms, ranging from blood products to herbal supplements.

However, the quantity and quality of Tongkat Ali in these various forms are often vague. If a single food ingredient exceeds 20% of the product’s total weight, it must be registered under the National Pharmaceutical Control Bureau ( NPCB ) as a herbal supplement and be assigned a MAL Registration Number. Consumers should be cautions and select trusted brands that provide value for money, guaranteed quality and efficacy.  
PERHATIAN
KELEBIHAN
UNTUK WANITA
SELURUH
DUNIA.

KEUTAMAAN ADALAH 'SIHAT BERTENAGA TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH'.

'Satu lagi akibat potensi testosteron yang rendah adalah kanser payudara. Ia secara meluas dipercayai bahawa paras estrogen yang tinggi adalah salah satu faktor risiko untuk kanser payudara, tetapi penyelidikan semasa juga melihat kemungkinan bahawa testosteron boleh melindungi terhadap kanser.NU-PREP 100
Satu kajian yang dijalankan pada tahun 2000 melihat kesan testosteron dan rawatan anti-kanser, tamoxifen, kepada rangsangan sel payudara.Kajian mendapati bahawa sel-sel payudara terdedah kepada estrogen menunjukkan kanser seperti pertumbuhan yang pesat, tetapi sel-sel yang terdedah kepada testosteron mempunyai kurang. pertumbuhan yang ketara.

Kajian ini ada hubung kait dengan sekeping lagi penyelidikan pada tahun 2003, yang juga menunjukkan testosteron yang ketara menghalang pertumbuhan sel payudara, mencadangkan bahawa testosteron boleh melindungi terhadap pendaraban abnormal sel-sel yang membawa kepada kanser.Sunday February 19, 2012
Testosterone for women
WOMEN'S WORLD
By DR NOR ASHIKIN MOKHTAR

Due to certain misconceptions, very little is known about the importance of testosterone in women.
TESTOSTERONE is an incredibly misunderstood hormone. It is generally attributed to masculinity and virility, and even perceived as the cause of violence and rage in men.
Women, in particular, are wary when testosterone is mentioned because we tend to think that testosterone is the source of all the “problematic” characteristics in men.
Testosterone therapy also has a bad reputation and is often thought to be illegal and dangerous. This is partly because many people confuse the idea of medical testosterone therapy with the abuse of steroids by athletes and bodybuilders.
Due to these misconceptions, very little is known about the importance of testosterone in the body – and in women, even less.
Many studies are now showing that normal testosterone levels are not only crucial in maintaining men’s health, but for women as well.
In this article, I will look at the role of testosterone in the body, and how it can help to improve women’s well-being.
The ‘sex’ hormone
Testosterone is known as a male sex hormone because it is produced in the reproductive system (specifically, the testes), and is responsible for ensuring the development of male sexual characteristics.
What many women do not know is that they produce testosterone as well, in their ovaries and adrenal glands. Previously, little was known about the role of testosterone in the female body, as many scientists and doctors thought that the female hormones like oestrogen and progesterone were more important.
However, more research is starting to point to the fact that testosterone is a very important hormone for women, especially in terms of staying fit, lean, and sexually active.
Just like in men, women’s testosterone levels will peak when they are in their 20s and decline thereafter. Problems start occuring when testosterone levels go down, as low testosterone can reduce motivation, cause fatigue, and contribute to low sex drive.
In contrast, normal testosterone levels are believed to help maintain a woman’s libido, energy level and sense of well-being.
Benefits of testosterone
One of the strongest arguments – backed by scientific evidence – for the use of testosterone replacement therapy in men is that it greatly contributes towards improving a man’s sex drive, as low testosterone causes low libido in men, leading to depression and extremely low self-esteem.
Now, testosterone therapy may do the same for women too, especially those who have gone through hysterectomies or menopause.
A detailed report in 1999 by Dr Susan Davis, a researcher of women’s health issues, showed that appropriate testosterone therapy in women who were post-menopausal or had had their ovaries removed produced a direct and sustained improvement in sexual drive, arousal, and frequency of sexual fantasies.
What about women who have not gone through menopause, and still have their uterus and ovaries intact? Some women may have low testosterone because they are taking contraceptive pills, which can reduce testosterone levels. Dr Davis postulates that testosterone supplementation can also benefit these women, although no testosterone studies have been carried out on such a group of women.
Improving libido and sexuality has long-ranging effects in a woman, as it will have an impact on her mental and emotional health, quality of life, and her relationship with her partner.
The other significant benefit of testosterone therapy in women is in maintaining a healthy body composition (amount of fat and muscles in the body).
Similar to what is seen in men, testosterone has an effect on fat and muscle cells in a woman’s body. Testosterone has the ability to act on muscle cells, making them stronger and more defined.
At the same time, it also transforms certain types of cells (primitive cells which are capable of changing to fat, muscle or bone cells) into muscle cells instead of fat cells. Lower testosterone levels mean that more fat is accumulated, usually around the abdomen.
Some studies, including one reported in the Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, show that obese women given low doses of synthetic analogues of testosterone lost more body fat and abdominal fat, and gained more muscle mass, compared to women given a placebo.
Other potential benefits of testosterone
There are also exciting new developments in research that are being carried out on the effects of testosterone in women. For instance, there is a possibility that testosterone deficiency contributes to heart disease in post-menopausal women or women who have had their uterus and ovaries removed (hence stopping the production of testosterone).
Scientists suggested this link because they noticed that cardiovascular disease is the leading cause of death in post-menopausal women, while women who have hysterectomies are three times more likely to develop cardiovascular disease compared to women who have not had the procedure. Menopause and hysterectomy cause testosterone levels to decrease in a woman, although there is still not enough evidence to confirm this link yet.
Another potential consequence of low testosterone is breast cancer. It is widely believed that high oestrogen levels are one of the risk factors for breast cancer, but current research is also looking at the possibility that testosterone may protect against the cancer.
A study carried out in 2000 looked at the effects of testosterone and an anti-cancer treatment, tamoxifen, on breast cell stimulation. The study found that breast cells exposed to oestrogen showed cancer-like rapid growth, but cells exposed to testosterone had less significant growth.
This study correlates with another piece of research in 2003, which also showed that testosterone significantly inhibits breast cell growth, suggesting that testosterone could protect against the abnormal multiplication of cells that leads to cancer.
How to take testosterone therapy
Like any form of medical therapy, especially hormone replacement therapy, this is not something that you should rush into.
There are a few things that you need to know about testosterone therapy for women.
Firstly, testosterone therapy is only approved for use in men, so any use of it for women with low testosterone is experimental. However, methyltestosterone, an oral form of testosterone therapy, can be prescribed for menopausal women to improve their sexual desire.
Women should not take any form of testosterone therapy if they are planning to, or could potentially, get pregnant. Taking testosterone during pregnancy can cause a female foetus to develop male characteristics.
Women who have breast or uterine cancer, high cholesterol, heart disease or liver disease also should not be given testosterone therapy.
If you are wary of taking testosterone injections or supplements, you can try to improve your testosterone levels through natural methods first. Resistance exercises are the best way to do this.
Resistance exercises are those that force your body muscles to resist an external force, for instance, repetitive motion squats, lunges, crunches, pull-ups and push-ups. These are the most accessible types of resistance exercises because you do not need gym equipment; instead, you are resisting your own body weight.
Evidence shows that resistance exercises increases the levels of free and total testosterone in both men and women, at any age.
If you think that you may have low testosterone levels, especially if you have gone through menopause or a surgical procedure to remove your uterus and/or ovaries, talk to your doctor about the role of testosterone therapy.
It is still a new concept for many doctors and patients to grapple with, but do not be afraid to explore the idea, as well as discuss the pros and cons with your doctor.
Datuk Dr Nor Ashikin Mokhtar is a consultant obstetrician & gynaecologist (FRCOG, UK). For further information, visitwww.primanora.com. The information provided is for educational and communication purposes only and it should not be construed as personal medical advice. Information published in this article is not intended to replace, supplant or augment a consultation with a health professional regarding the reader’s own medical care. The Star does not give any warranty on accuracy, completeness, functionality, usefulness or other assurances as to the content appearing in this column. The Star disclaims all responsibility for any losses, damage to property or personal injury suffered directly or indirectly from reliance on such information.


KOSHER CERTIFICATE
Pengiktirafan
Jenama
 Malaysia
PERTAMA
DARI PRODUK
INDUSTERI
HERBA
YANG BERJAYA
Kejayaan & penambahan fakta selain memenuhi peratuaran Kementerian Kesihatan negara di eropah ( dengan peraturan yang telah ada, digalakkan oleh pihak pembeli untuk lebih di permudahkan produk Jenama Malaysia diterima baik oleh Pengguna Bijak Eropah ) yang amat terpegun akan kejayaan Tongkat Ali Nu-Prep 100 berjaya melalui hasil makmal & kajian klinikal membuktikan dari proses yang tercanggih TELAH BERJAYA MENINGKATKAN 'TESTOSTERONE, SPERM COUNT, MOTILITY' TANPA BAHAN TERLARANG / DADAH. Ini merupakan kejayaan terunggul & mendahului perubatan barat ( western medicine ). Jenama Malaysia adalah diantara yang terbaik PADA ERA MASA KINI. PERHATIAN
NU-PREP 100
SATU-SATUNYA
HERBA TONGKAT ALI
DARI MALAYSIA
MEMPEROLEHINYA.
UNTUK
BERADA PADA TAHAP INI
ADALAH SATU KELEBIHAN JENAMA MALAYSIA
DIIKTIRAF
& PERSAING
MAKANAN TAMBAHAN
( supplement - yang lain )
YANG TERJAMIN
SELAMAT,
BERKESAN 
&
BERKUALITI


PERHATIAN
TAHNIAH
MALAYSIA BERADA
DI EPL.
AKAN DATANG
NU-PREP 100
BAKAL
BERADA DISANA
 

TAHNIAH ATAS KEJAYAAN 'EPL' 
MEMBAWA NEGARA 'MALAYSIA KETAHAP LEBIH TINGGI'.
DI DADANYA ADA MALAYSIA.

JENAMA MALAYSIA MENEBUSI PASARAN ANTARABANGSA. KEPADA PENGGUNA BIJAK SILA 'IQRA' BACALAH..... Penambahan ilmu pada hari ini & seterusnya adalah satu kelebihan menempuhi penghidupan yang lebih baik bersama ' SIHAT BERTENAGA TANPA DADAH'.

No comments: